Spiegelogie, kijken naar de ander om te zien in jezelf

Het in het Nederlands vertaalde artikel, gepubliceerd op 28 maart 2022 in Marie Claire France, in een samenwerking met Médias France.
Tekst foto: "BEWUST WORDEN LAAT TOE CONTROLE TE NEMEN".
Link naar het gepubliceerde, originele artikel in het Frans:
https://www.marieclaire.fr/adresses-incontournables/manu-legein-miroirologie/

SPIEGELOGIE, KIJKEN NAAR DE ANDER OM TE ZIEN IN JEZELF

Spiegelogie omvat een benadering van het leven waarbij de ander als het ware als een spiegel wordt gezien waarin het mogelijk is verborgen aspecten van onszelf te ontdekken, blinde vlekken waarvan we ons anders niet bewust zouden worden. Manu gebruikt dit ‘spiegeleffect’ om de transformatie van zijn coachees en hun leven te ondersteunen.

Ontdek in de ander wat er in jezelf verborgen zit

Manu is geen geheim agent, maar hij leidt wel een dubbelleven, actief in zowel de financiële wereld als in persoonlijke ontwikkelingscoaching. Zijn professionele activiteiten in de zakenwereld stellen hem in staat om dagelijks in de praktijk te brengen wat hij zijn coachees aanleert.
Manu maakt vooral gebruik van spiegelologie, ook wel het ‘spiegeleffect’ genoemd. Alle menselijke relaties hebben de gave om in anderen te weerspiegelen wat werkelijk in jezelf aanwezig is en gevonden kan worden – soms is dat “dient gevonden te worden" als je je van negatieve gedachtenpatronen en weerkerende levenservaringen wenst te bevrijden.
Een gevoel van woede, een negatieve reactie of emotie als effect van het gedrag van anderen, onthult een angst of pijn in jezelf.

Maak de balans op van je leven om je leven te transformeren

Manu is geschoold in vele technieken, zoals uiteraard spiegelogie, maar ook in neurolinguïstisch programmeren (NLP), familieopstellingen, reflexologie en verschillende energetische healingtechnieken. Manu is ook geïnteresseerd in astrologie en de energetische centra in het menselijke fysieke lichaam en energetisch systeem (ook wel chakra's genoemd).
Een breed scala aan kennis waarmee hij de levens van zijn cliënten helpt te analyseren. Het leven dat een coachee leidt, identificeert de conditionering en programmering van die persoon, waardoor deze inzicht krijgt in wat in zijn of haar leven op onbewust niveau aan het spelen, aan het sturen, is. Spiegelogie is een techniek die je bewust maakt van repetitieve patronen en de oorzaken daarvan … in jezelf. Hierdoor krijg je de sleutels aangereikt om je leven te transformeren.

Naar bewuste leiding aan en over je leven

Manu is ervan overtuigd dat de volgende twee dingen in het leven nooit tegen ons zullen liegen:
het lichaam en de signalen die het geeft, en de gebeurtenissen in iemands leven, de omstandigheden daarvan en de daarbij betrokken mensen.
Door je hiervan bewust te worden, kun je weer heel bewust de regie over je leven in handen (terug)nemen. Door dit te gaan doen wordt het mogelijk om te evolueren van een machteloos ‘slachtoffer’ gevoel, waarbij excuses buiten jezelf gezocht worden, naar de ‘held(in)’ in en van je leven, die bewust verantwoordelijkheid neemt.
Manu heeft een kort e-boek geschreven, gratis verkrijgbaar via zijn website, om meer te leren over dit spiegeleffect, en hoe je het kunt gebruiken om de buitenwereld te begrijpen als een weerspiegeling van jezelf en jezelf steeds beter te leren begrijpen. Om jezelf echt te “ont-dekken”.

Er zijn ook video's beschikbaar op Manu's YouTube-kanaal, met tips en trucs voor zelfsturing, die de manier waarop je je leven benadert transformeren, afgeleid van (soms zeer goed gekende maar tot nu minder goed begrepen) beelden en symboliek uit de spiritualiteit.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x